1 Studio verhuurd in de wijk / buurt Scheveningen in Den Haag

Wonen in de wijk / buurt Scheveningen in Den Haag

Over de wijk / buurt Scheveningen in Den Haag

Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag. Volgens de gemeente horen de volgende wijken bij stadsdeel Scheveningen: Scheveningen, Duindorp, Belgisch Park, Oostduinen, Westbroekpark, van Stolkpark, Zorgvliet, Geuzen- en Statenkwartier en Duinoord. De indeling die in het dagelijks leven wordt gebruikt is een beetje anders. Hier worden de wijken 'Scheveningen' en 'Belgisch Park' onderverdeeld in Scheveningen-Dorp, -Haven, -Bad en Belgisch Park.

In de wijken van Stolkpark en Zorgvliet zitten veel ambassades. Ook zit er op de grens van Zorgvliet en het Statenkwartier het hoofdkantoor van Europol en vele andere organisaties. Deze wijken worden daarom dan ook wel de 'Internationale Zone' genoemd.

In Scheveningen-Dorp liggen twee winkelstraten, de Badhuisstraat en de Keizerstraat. De Keizerstraat is de belangrijkste. Aan het eind van de Keizerstraat, aan de boulevard staat het Schevenings vissersvrouwtje. Dat is een beeld wat de mannen herdenkt die verdronken zijn op zee en hun vrouwen die toen als weduwe achter bleven. Ook staat er een oude veertiende eeuwse kerk genaamd de Oude Kerk. Bij de Badhuisstraat staat de bibliotheek en het stadsdeelkantoor. Verder ligt vlakbij de boulevard de Palace-Promenade, een winkelcentrum met veel kledingwinkels. Tegenover de 'Palace' staat de bioscoop en het casino.

In het Statenkwartier ligt de chique Frederik-Henderiklaan, door de lokale bevolking meestal 'de Fred' of 'de Laan' genoemd. In 2012 is deze laan uitgeroepen tot het leukste winkelgebied van Nederland. Op de Fred zitten veel winkels. Zelfs prinses Beatrix winkelt hier wel eens.